diaria

ДИАРИЯ

Има ли значение вида

Едва ли човек, страдащ от диария, ще се замисли, че има различни видове на това състояние. Важно ли е да знаем това – отговорът е да! Определянето на вида и причината е от съществено значение за овладяването на всяко страдание, още повече, че то би могло да бъде сигнал за сериозно заболяване.

Диария е неспецифичен синдром, при който е налице често изхождане на воднисто-кашави изпражнения, най-малко три пъти дневно и с тегло, надхвърлящо 250 g на ден. Активната секреция на вода и електролити играе важна роля при всички видове диария. Независимо от причината, те водят до загуба на течности и електролити с последващи нарушения в киселинно-алкалното състояние и дехидратация.
Лечението на стомашно-чревните разстройства целят да се повлияе и отстрани причината (етиологично), да се овладеят симптомите (симптоматично) и да се предотвратят усложненията (рехидратация и диета). Етиологичното зависи от причината, симптоматичното може да включи средства повлияващи чревната перисталтика, ентероантисептици, орални рехидратиращи разтвори, пробиотици за нормализиране и подпомагане на чревната микробиота.

Lactibiane Imedia

Lactibiane Imedia е продукт, специално разработен за повлияване на остра диария и съдържа 30 милиарда (30 х 109 CFU) в стик от 4 пробиотични щама, вписани в Националната колекция на култури на микроорганизми на Франция.
Характеристики и предимства на Lactibiane Imedia:
⦁ Бързо действие
⦁ Редуцира диарията – ефектът се отчита на 2-рия ден
⦁ Повишава имунитета
⦁ Възстановява чревната микрофлора
⦁ Нормализира пасажа без риск от констипация
⦁ Намалява обема на фецеса за сметка на водната и на твърдата фракция
⦁ Няма странични реакции – чревна обструкция (непроходимост) и задържане на патогени (утежняващ фактор)
⦁ Удобен и лесен прием – по един стик на ден за 4 дни
Микроорганизмите в състава на Lactibiane Imedia са част от чревната микробиота; имат по-голяма способност за адхезия към епителните клетки; по-големия капацитет за взаимодействие с имунната и чревната нервна система; произвеждат млечна киселина, която намалява рН на средата и предотвратява разрастването на патогенни микроорганизми; участват в храносмилането и са „храна“ за добрите бактерии.