Formag Adult

Формаг стик за възрастни

Formag стик за възрастни е хранителна добавка на основата на магнезий, таурин, витамин В6 и витамин Д3 с подсладител и вкус на портокал.
Магнезият подпомага нормалното функциониране на нервната система и намалява умората.
Опаковка с 20 ородисперсни стика.

Състав:
Пълнител: изомалт, Hypro-ri®mag/морски магнезиев оксид и хидролизат на оризови протеини/, магнезиев оксид, таурин, натурален аромат портокал /3%/, овкусител: лимонова киселина, витамин В6, витамин D3, подсладител: сукралоза.

Средна стойност – В 1 стик – VNR* :

Витамин D3 – 5 μg -100%
Витамин В6 -2 mg -142%
Магнезий -300 mg -80%
Таурин -180 mg

*Референтна хранителна стойност

Приложение:
Formag стик за възрастни е хранителна добавка на базата на магнезий, таурин, витамин В6 и витамин D3. Магнезият се извлича от Мъртво море, известно с високата концентрация на минерални соли и е наличен в специфичната форма Hypro-ri®mag. При възрастните витамин В6 и магнезият спомагат за намаляване на умората, магнезият подпомага нормалното функциониране на нервната система.

Магнезий – Повлиява благоприятно симптомите на магнезиев дефицит: стрес, нервност, тревожност, нарушен сън, раздразнителност, депресия; Burn-out (Синдром на професионалното изчерпване); мускулни крампи; аритмия, тахикардия; суха и слаба коса, чупливи нокти, суха и сърбяща кожа. Минералът допринася за нормалното функциониране на нервната система и намаляване на умората. Подпомага правилното функциониране на имунната система. Поддържа нормалната структура на костите и зъбите. Задоволява повишените дневни нужди при децата. Компенсира магнезиевата недостатъчност при прием на анксиолитици, антидепресанти, сънотворни, мускулни релаксанти, контрацептиви, диуретици, инхибитори на протонната помпа и Витамин Д във високи дози.
Hypro-ri®mag комплекс – осигурява втори път за по-добро усвояване на магнезия в червата и отлична храносмилателна толерантност.
Таурин – подпомага фиксирането на минерала в клетките и задържането му в организма.
Витамин В6 – улеснява клетъчното поглъщане на магнезия, което ограничава екскрецията и увеличава ефективността на микроелемента.
Витамин Д3 – стимулира абсорбцията на минерала в червата. От друга страна превръщането на Витамин Д в активната му форма е също магнезий-зависим процес.

Начин на приложение:
За деца над 12 години и възрастни – 1 стик на ден се изсипва директно в устата /без вода/ или се разтваря в чаша вода, плодов сок или компот. Разбърква се добре преди да се изпие. Да не се приема повече от 20 дни.

Допълнителна информация:

  • Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Предозирането на добавката може да има слабителен ефект.
  • Съхранение на сухо и хладно място недостъпно за деца.
  • Тази хранителна добавка не може да замести разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.