formag enfant

Формаг стик за деца

Formag стик за деца е хранителна добавка на основата на магнезий, таурин, витамин В6 и витамин Д3 с подсладител и вкус на ягода.
Витамин D3 спомага за нормалния растеж и развитие на костната система.
Опаковка с 20 ородисперсни стика.

Състав:
Пълнител: изомалт, Hypro-ri®Mag /морски магнезиев оксид и хидролизат на оризови протеини/, таурин, натурален аромат ягода /15%/, овкусител: лимонова киселина, подсладител:сукралоза ,витамин В6, витамин D3.

Средна стойност – В 1 стик -VNR* :

Витамин D3 – 0,75 μg -15%
Витамин В6 – 0,46 mg -33%
Магнезий -100 mg -27%
Таурин -60 mg

*Референтна хранителна стойност

Приложение:

Formag стик за деца е хранителна добавка на базата на магнезий, таурин, витамин В6 и витамин D3. Магнезият се извлича от Мъртво море, известно с високата концентрация на минерални соли и е наличен в специфичната форма Hypro-ri®Mag. При децата витамин D3 спомага за нормалния растеж и развитие на костната система. Магнезий – Повлиява благоприятно симптомите на магнезиев дефицит: стрес, нервност, тревожност, нарушен сън, раздразнителност, депресия; мускулни крампи; аритмия, тахикардия; суха и слаба коса, чупливи нокти, суха и сърбяща кожа. Минералът допринася за нормалното функциониране на нервната система и намаляване на умората. Подпомага правилното функциониране на имунната система. Поддържа нормалната структура на костите и зъбите. Задоволява повишените дневни нужди при децата. Hypro-ri®mag комплекс – осигурява втори път за по-добро усвояване на магнезия в червата и отлична храносмилателна толерантност. Таурин – подпомага фиксирането на минерала в клетките и задържането му в организма. Витамин В6 – улеснява клетъчното поглъщане на магнезия, което ограничава екскрецията и увеличава ефективността на микроелемента. Витамин Д3 – стимулира абсорбцията на минерала в червата. От друга страна превръщането на Витамин Д в активната му форма е също магнезий-зависим процес.

Начин на приложение:

За деца между 3 и 12 години – 1 стик на ден, изсипва се директно в устата /без вода/ или се разтваря в чаша вода, чаша плодов сок или компот. Разбърква се добре преди да се изпие.
Да не се използва повече от 20 дни.

Допълнителна информация:

  • Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Предозирането на добавката може да има слабителен ефект.
  • Съхранение на сухо и хладно място недостъпно за деца.
  • Тази хранителна добавка не може да замести разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.